Site Overlay

Етичні правила та кодекс танатотерапевта

+38(098)212-69-69  (Київстар)
+38(099)212-69-69  (Водафон)
Viber WhatsApp
Viber WhatsApp

ЕТИЧНІ ПРАВИЛА ТА
КОДЕКС ТАНАТОТЕРАПЕВТА

танатотерапия

ІНДИВІДУАЛЬНА І ГРУПОВА ТАНАТОТЕРАПІЯ

Принцип контракту: Танатотерапевт(и) максимально чітко прояснює(ють) контракт зі своїми клієнтами стосовно частоти зустрічей, плати, рівня втручання та цілей терапії, а також стосовно тривалості сесій та (якщо відомо) терапії загалом.

Принцип конфіденційності: Танатотерапевт(и) зберігає(ють) конфіденційною всю інформацію про клієнта, незалежно від того, як вона отримана – від клієнта, інших людей або з його (їхнього) власного сприйняття. Ця конфіденційність включає в себе і власне терапевтичні відносини. Це правило може бути порушене без згоди клієнта тільки в разі, якщо зрозуміло, що збереження конфіденційності означає порушення закону або наражає на небезпеку клієнта чи іншу особу.

Принцип допустимості: Танатотерапевт(и) враховує(ють) специфіку методу, в основі якої – довіра до природоподібних біологічних і психологічних процесів людини. Танатотерапевт(и) веде(ють) сесію з урахуванням актуального стану клієнта та дотриманням: основного правила танатотерапії – “правила контакту”, особливої якості дотику – “контакт Земля” і точності виконання прийомів.

Принцип присутності: Танатотерапевт(и) намагається(ються) бути енергетично, емоційно та інтелектуально присутнім(и), зосередженим(и) і стриманим(и) в терапевтичних стосунках. Він/вона/вони поважає(ють) кордони та внутрішні процеси клієнта. Танатотерапевт(и) веде(уть) сесію з розумінням відмінностей в індивідуальних темпах психологічних і біологічних процесів “смерті” і “вмирання”. Він/вона/вони враховує(ють) компетентність тілесності клієнта і спирається(ються) у своїй роботі також на це.

Принцип оцінювання: Танатотерапевт(и) перебуває(ють) у процесі оцінювання психотерапії, її прогресу і своєї власної корисності для клієнта. Він/вона/вони не дозволяє(ють) своєму бажанню прискорити наближення позитивних (у його/її/їх уявленні) результатів терапії стати домінантним у роботі. Танатотерапевт(и) не “допомагає”(ють) перебігу природних внутрішніх процесів застосуванням інших прийомів або двозначного дотику. Він/вона/вони враховує(ють) можливості клієнта абсорбувати новий досвід (як тілесний, так і психологічний).

Принцип чесності: Танатотерапевт(и) несе(уть) відповідальність за свою підготовку, можливості, обмеження і власне розуміння клієнта й взаємодії між ними. Він/вона/вони направляє(ють) клієнта до інших фахівців, якщо розв’язання пред’явленої проблеми перебуває поза його/її/їх компетенцією.

Принцип поваги: Танатотерапевт(и) поважає(ють) кордони клієнта: фізичні, особистісні, духовні, релігійні та політичні.

Принцип відповідальності: Танатотерапевт(и) використовує(ють) своє становище авторитетної для клієнта фігури (фігури, що володіє силою) для сприяння розвитку й автономності клієнта.

Принцип сексуальності: Танатотерапевт(и) центрований(і) і стриманий(і) у прояві власної сексуальності. Він/вона/вони стежить(ать) за екологічністю своїх намірів, думок і почуттів. Танатотерапевт(и) стежить(ать) за однозначністю свого дотику (“контакт Земля”). Він/вона/вони не дозволяє(ють) своїм сексуальним почуттям проявлятися через зміну якості дотику та/або допустимого концепцією танатотерапії формату виконання прийомів.

 

Принцип конгруентності (відповідності, узгодженості, гармонії) у стосунках: Танатотерапевт(и) уважний(і) до стосунків, які він/вона/вони може(уть) прямо або неявно мати з клієнтом і які з’являються одночасно з терапевтичними стосунками.

Принцип моніторингу (професійного спостереження, зростання, відповідності):
Танатотерапевт(и) осмислює(ють) перебіг, глибину та якість своєї роботи й постійно розширює(ють) свій професійний діапазон.

Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Усі матеріали є авторськими та захищені Законодавством України. Будь-які посилання мають бути узгоджені з автором.
© Віталій Дугельний, 2020